«آقای قاضی» آگاهیبخشی در جامعه را نوید میدهد
خبرگزاری میزان - یکی از حوزههایی که رسانه ملی میتواند و باید در جهت آگاهیسازی مردم کشور ورود کند، بخش حقوقی و آگاهی از حق شهروندی و خصوصی افراد است.
بسیاری از ما افراد عادی جامعه که درس حقوق نخوانده و تا به حال سری به قانون اساسی یا دیگر قوانین کشورمان نزدهایم از حق و حقوق ابتدایی خود در جامعه آگاهی نداریم.مثلا اگر صاحبخانه پیش از موعد مقرر خواستار خالی شدن خانهاش شد و اسباب و اثاثیه را روانه کوچه و خیابان کرد، شاید ندانیم که چه حقوقی داریم و باید چگونه رفتار کنیم. این یک نمونه کوچک از عدم آگاهی به قانون است که این روزها مردم کشور به شدت درگیر آن هستند.
سازمان صداوسیما به عنوان رسانه ملی کشور که مخاطب عام دارد، باید زمینهای را برای آگاهی مردم از حقوقشان فراهم کند؛ مثلا میتواند برنامههایی را در زمینه نقد و بررسی قوانین تولید کند و یا در قالب انیمیشنهای کوتاه قانونهای ساده را که بسیاری از آنها آگاه نیستند، برای مردم به تصویر کشیده و توضیح دهد، تا اینگونه ناآگاهیها زمینه را برای جرمهای غیر عمد در جامعه کاهش دهد.
سریال «آقای قاضی» یکی از تولیدات صداوسیماو با همکاری مرکز رسانه قوه قضاییه است که در قالب درامی دادگاهی به بررسی پروندههای واقعی میپرداخت و در بیش از ۱۰۰ داستان متفاوت ما را با حقوقمان آشنا میکرد. این اثر در هر داستان به یک پرونده متفاوت که مشکلات مردم و ناآگاهیشان از قانون را نشان میداد، سر میزد و با نقش قاضی که بهزاد خلج آن را برعهده گرفته بود، قوانین را در قالب درام توضیح میداد؛ قوانینی مثل ناآگاهی مردم از قانونی نبودن پخش شدن عکسهای عروسیشان در فضای مجازی توسط عکاس یا مسئولیت حمله سگ خانگیشان به افراد و…
فصل اول این مجموعه در سال ۱۴۰۱ با کارگردانی سجاد مهرگان و تهیهکنندگی احمد شفیعی تولید و پخش شد و بسیاری از مسائل حقوقی را که در طول روز با آنها سر و کار داشتیم ولی از قوانینشان با خبر نبودیم به ما آموخت و فصل دوم آن نیز این روزها در مرحله پیش تولید قرار گرفته است که نشان از توجه سازمان صدا و سیما و قوه قضاییه به مسائل حقوقی و آموزش آن به مردم دارد.
ساخت چنین سریالهایی با ساختار درست میتواند به آگاهی بخشی مردم از قوانین کمک زیادی کرده و لااقل مردم ایران را در گوشه گوشه کشور از حقوق اولیه خود مطلع کند و جلوی جرم و بزه را تا حدی بگیرد.
انتظار به جا و درست مخاطبان، ساخت اینگونه تولیدات در قالبهای متفاوت در رسانه ملی است تا مردم از حقوق ابتدایی خود آگاه شوند و میزان جرم و جنایت در جامعه کاهش یابد.
انتهای پیام/